Featured Image

Op zondag 10 december houdt Zanggroep Maqam zijn jaarlijkse winterconcert.

Op zondag 10 december, om 15.00 uur in de Groenestraatkerk te Nijmegen, houdt Zanggroep Maqam zijn jaarlijkse winterconcert. Dit jaar staat dat in het teken van de Argentijnse componist Ariel Ramírez, die in de jaren zestig en zeventig furore maakte met zijn Misa Criolla. We zingen deze mis in de stijl van de Argentijnse volksmuziek, samen met Ramírez’ Navidad Nuestra. Dit laatste is een muzikale vertolking van het kerstverhaal, eveneens in Argentijnse stijl. Ramírez muziek was een baanbrekend antwoord op het opheffen van het gebod dat missen in het Latijn gezongen moesten worden. Hij vertaalde de missen niet alleen naar de volkstaal, maar gebruikte ook de voor de Argentijnse muziek zo kenmerkende ritmes van de indiaanse en creoolse bewoners van het land.

Naast deze werken van Ramírez zingen we ook nog O Magnum Misterium, van Tomas Luis de Victoria en Morten Lauridsen. Beide werken zullen het werk van Ramírez omlijsten.

Wilt u toegangskaarten kopen? Dan kan dat via onderstaande knop. De kaarten kosten slechts € 17,50 per stuk.

Kaartverkoop: https://www.maqam.nl/wp-maq/bestel-toegangskaarten-2/

Featured Image

Biblio wat?

Misschien heb je wel eens gehoord van bibliodrama. Maar biblioloog? Wat is het? Het is een bijbeltekst intens van binnenuit beleven door het verhaal door de ogen van de personages erin te beleven. De biblioloogleider neemt je mee naar de tijd waarin het verhaal speelt en helpt de groep zich in de verschillende personen te verplaatsen. Dan verken je samen aan de hand van vragen wat er speelt. Daardoor komt het verhaal op een speelse manier binnen en verbindt het zich met je eigen ervaringen en vragen.
In deze Adventstijd wil ik graag op twee momenten met jou een bijbeltekst verkennen. Ze zijn los van elkaar te volgen. Omdat we in een kring op stoelen zitten, is het ook voor mensen die minder mobiel zijn, goed te doen.
Ma 4 dec van 19.30-21.00 uur in het parochiecentrum Groenestraat 229.
Opgeven via e.geelen@h3eenheid.nl zodat ik weet op hoeveel mensen ik mag rekenen.

Contact

Centraal Parochiesecretariaat:

Hatertseweg 111

6533 AD Nijmegen

tel: 024 – 355 3630

e-mail:
parochiecentrum@h3eenheid.nl

Bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-12.30 uur.