Featured Image

Benefietconcert Cantorodo in Groenestraatkerk

Op zondagmiddag 24 april geeft het Vocaal Ensemble Cantodoro een concert in de Groenestraatskerk. De toegang is gratis, maar na afloop is daar De Pet; de opbrengst is bestemd voor de kerk. Het Ensemble repeteert wekelijks in de Groenestraatskerk en zingt daarvoor onder normale omstandigheden een aantal malen per jaar een hoogmis, een regeling waarin door de corona-perikelen behoorlijk de klad is gekomen. Om dat goed te maken is geeft Cantodoro nu het benefietconcert voor de kerk.
Onder leiding van Jan Groos zingt het acht zangers (m/v) tellende koor muziek uit de Renaissance, met werken van o.m. Heinrich Schütz (o.a. het Deutsches Magnificat), Claudio Monteverdi (het zesstemmige Cantate Domino), Thomas Morley, Thomas Tallis (het legendarische In ieiunio et fletu), Jacobus Gallus en Francisco Guerrero (het wondermooie Canite tubae in Sion). Tijdens het concert wordt een aantal stukken kort toegelicht.
Tevens neemt Cantodoro deze middag afscheid van Henny Fransen wiens basstem vanaf het eerste begin vele jaren bij het ensemble te horen is geweest. Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. Iedereen is welkom.

Bent u de ‘kerkengel’ die we zoeken?

Kerkengel: we zoeken mensen die willen helpen met het schoonhouden van de kerk. 1 x per maand komen de zgn. kerkengelen bijeen om de kerk te poetsen. Dan worden de banken schoongemaakt, de vloer gestofzuigd, etc.
Als men zich niet voor een vaste dag wil vastleggen kunnen ook afspraken worden gemaakt voor het schoonmaken van een deel, bijvoorbeeld het priesterkoor, de Mariakapel, de altaren. Dat kan men dan doen op een ochtend dat het uitkomst. U kunt zich aanmelden middels het invullen en versturen van het formulier.

Contact

Centraal Parochiesecretariaat:

Hatertseweg 111

6533 AD Nijmegen

tel: 024 – 355 3630

e-mail:
parochiecentrum@h3eenheid.nl

Bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-12.30 uur.