Kruisweg in de Heemtuin in Malden, in de Goede week t/m Pasen

2 april 2023 - 10 april 2023
Locatie:

Afbeeldingen van kruiswegen zijn er op vele plaatsen en in veel verschillende vormen. Een kruisweg is een serie van veertien of vijftien staties die de lijdensweg van Jezus Christus in beeld brengen. De kruisweg biedt de mogelijkheid om stil te staan bij wat Jezus heeft meegemaakt in de laatste uren van zijn leven op aarde. Dat lijden is er nog steeds. Je kan langs een kruisweg lopen waarbij je je bezint op wat deze lijdensweg van Jezus Christus voor jou in het hier en nu betekent. De schoonheid en de spirituele betekenis, die tot uitdrukking gebracht zijn in de door zeer veel kunstenaars vormgegeven kruiswegen, dragen bij aan het actualiseren van deze oude traditie.

Evenals vorig jaar komen er ook dit jaar weer 15 kruiswegstaties in de Heemtuin in Malden. De kruiswegstaties zijn geschilderd door Machteld Meij uit Overasselt.
Het is een initiatief van de parochie Heiige drie-eenheid locatie H. Antonius Abtkerk Malden, de protestantse gemeente Heumen en de Heemtuin Malden, die dit samen voor de tweede keer organiseren.

De officiële opening met een welkomstwoord door de voorzitter van de Heemtuin is op Palmzondag 2 april om 12.00 uur bij het Heemhuis. Vanaf 11.30 uur is er koffie en thee. Tot en met 2e paasdag zijn de staties dagelijks tussen zonsopgang en zonsondergang te bezichtigen. Ze worden opgesteld volgens een bepaalde looproute vanaf het Heemhuis.

Op Goede Vrijdag 7 april is er om 15.00 uur in de Heemtuin een gezamenlijke viering van de H. Antonius Abtkerk Malden en de protestantse gemeente Heumen. Dit jaar zullen een vijftiental mensen vanuit de beide geloofsgemeenschappen hun associaties met de kruiswegstaties in die viering verwoorden. Vanuit het pastoraal team zal pastor Els Geelen bij de Kruisweg in de Heemtuin aanwezig zijn.
De Kruisweg in de Heemtuin kunt u vinden aan de Bosweg 8a in Malden.

Foto: de 15e kruiswegstatie:  Jezus is opgestaan, Pasen