Zomeruitstapje parochie naar Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven

8 augustus 2024 14:00 uur - 8 augustus 2024
Locatie: Algemeen,

Aan de Maas in Sint Agatha (Cuijk) ligt het kruisherenklooster. In een gerenoveerde vleugel van het klooster bevindt zich het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, dat tevens museum is. Hier hebben meer dan honderd verschillende orden en congregaties hun archiefmateriaal (o.a. boeken, documenten, audiovisuele media, religieuze kunst- & gebruiksvoorwerpen) ondergebracht. Op donderdag 8 augustus is er om 14:00 een speciale rondleiding voor alle parochianen van de Heilige Drie-eenheid!

Bij het bezoek volgt eerst een presentatie in woord & beeld over heden, verleden & toekomst van zowel het klooster alsook het Erfgoedcentrum. Vervolgens staat een rondleiding op het programma door de tentoonstelling van de unieke en waardevolle boekencollectie van de kruisherenbibliotheek. Uniek omdat dit de enige kloosterbibliotheek in Nederland is die sinds de middeleeuwen is blijven bestaan. Daarna gaat het verhaal verder in de sfeerrijke kapel. Dan is er nog de mogelijkheid gebruik te maken van het bezoekerscentrum met horeca en ook royaal buitenterras en met kloosterwinkeltje. Of ook een rustgevende wandeling te maken in de prachtige kloosterhof of in het aangrenzende het Unesco Biosfeergebied de Maasheggen.

Praktische info: graag vooraf aanmelden via j.vandermeer@h3eenheid.nl (naam en telefoonnummer) U kunt met eigen vervoer komen. Als u mee wilt rijden, kan dat geregeld worden. Bij aanmelding dit graag aangeven.

 

 

Meer agendapunten