Benefietconcert Cantorodo in Groenestraatkerk

24 april 2022 15:00 uur - 24 april 2022
Locatie: Groenestraatkerk Nijmegen,
Op zondagmiddag 24 april geeft het Vocaal Ensemble Cantodoro een concert in de Groenestraatskerk. De toegang is gratis, maar na afloop is daar De Pet; de opbrengst is bestemd voor de kerk. Het Ensemble repeteert wekelijks in de Groenestraatskerk en zingt daarvoor onder normale omstandigheden een aantal malen per jaar een hoogmis, een regeling waarin door de corona-perikelen behoorlijk de klad is gekomen. Om dat goed te maken is geeft Cantodoro nu het benefietconcert voor de kerk.
Onder leiding van Jan Groos zingt het acht zangers (m/v) tellende koor muziek uit de Renaissance, met werken van o.m. Heinrich Schütz (o.a. het Deutsches Magnificat), Claudio Monteverdi (het zesstemmige Cantate Domino), Thomas Morley, Thomas Tallis (het legendarische In ieiunio et fletu), Jacobus Gallus en Francisco Guerrero (het wondermooie Canite tubae in Sion). Tijdens het concert wordt een aantal stukken kort toegelicht.
Tevens neemt Cantodoro deze middag afscheid van Henny Fransen wiens basstem vanaf het eerste begin vele jaren bij het ensemble te horen is geweest. Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. Iedereen is welkom.