19 november Benefietconcert Cantodoro in Groenestraatkerk

3 november 2023 - 20 november 2023
Locatie: Groenestraatkerk Nijmegen,

Op zondag 19 november geeft vocaal ensemble Cantodoro een benefietconcert voor en in de Groenestraatskerk. Toehoorders kunnen na afloop een vrijwillige bijdrage geven; de opbrengst komt geheel ten goede aan onderhoud en herstel van het monumentale kerkgebouw met zijn prachtige akoestiek.

Het concert begint om plm. 11:30 uur.

Cantodoro zingt muziek van de fameuze renaissance-componist Josquin Desprez en enkele van zijn tijdgenoten, mindere goden, maar het beluisteren meer dan waard. Van Josquin klinken onder meer de psalmzettingen Laudate pueri dominum, en Domine ne in furore, het ceremoniële motet Ut Phoebi radiis voor een bijeenkomst van de Ridders van het Gulden Vlies in Den Bosch in 1481, en de Lofzang van Zacharias ‘Nu laat, Heer, Uw dienaar in vrede gaan’. Wereldse muziek is er ook: o.m. Josquin’s spotlied op de Duitse huurling Scaramella, en Loyset Compère’s ‘orderegels’ voor de monniken van Sint Bavianus (ja, echt!).

Tijdens het concert worden werken toegelicht en in hun historische context gezet. Het concert begint om half twaalf en duurt een klein uur

.