Projectontwikkelaars presenteren plannen voor kerk in Malden

Op een drukbezochte bijeenkomst hebben twee projectontwikkelaars op donderdag 17 maart hun plannen gepresenteerd voor de herbestemming van de kerk in Malden. De Heilige Antonius Abtkerk uit 1960 is met zo’n 900 zitplaatsen te groot geworden.

Een stuurgroep heeft deze twee ontwikkelaars geselecteerd omdat ze realistische plannen hebben gemaakt waarbij de buitenkant van de kerk grotendeels intact blijft. Beide ontwikkelaars gaan uit van een goede kerkruimte en maken woningbouw mogelijk. Ook hebben ze beide een acceptabel indicatief bod uitgebracht.

Multifunctionele kerkzaal en omsloten binnentuin

Advicus uit Deventer deelt het huidige kerkgebouw op in drie delen, waarvan één daarvan wordt gebruikt als nieuwe (kerk)zaal voor circa 350 personen. Het gaat om het deel aan de kant van de Rijksweg. De architect benadrukt dat deze kerkzaal multifunctioneel gebruikt kan worden. De gevel met het mooie glas in lood blijft behouden en is voor een deel zichtbaar vanuit de kerk.

In het middendeel van het kerkcomplex wordt het dak verwijderd. Hier komt een omsloten binnentuin. Vanuit de kerk is zicht op deze tuin. De pastorie blijft behouden en wordt verbouwd tot twee appartementen. Er wordt ook een nieuw appartementencomplex gebouwd van drie verdiepingen, voorzien van een ondergrondse parkeergarage.

Klik hier voor het hele plan

Glas-in-lood rondom de kerkzaal en kloostertuin

Het tweede ontwerp is van Flow Architecten, in opdracht van D&M properties en ACM vastgoedgroep. In dit ontwerp blijft de helft van het kerkcomplex in gebruik als kerkgebouw. Het glas in lood wordt verplaatst: het komt ook aan de zijkanten van de kerk. De kerk biedt ruimte aan 300-375 personen.

Op het andere helft van de huidige kerk komt een kloostertuin. Daarnaast komt er een appartementencomplex van vier verdiepingen met een ondergrondse parkeergarage. In dat complex komen 37 appartementen.

Klik hier voor het hele plan

Parochianen kunnen hun mening geven over deze twee plannen. In de kerk liggen briefjes waarop parochianen kunnen aangeven welk plan hun voorkeur heeft. Die kunnen tot en met zaterdag 26 maart worden ingeleverd in een doos achterin de kerk. Het parochiebestuur zal deze reacties meenemen in haar uiteindelijke keuze voor een van de twee ontwerpen.

Meer nieuws

Koninklijke onderscheiding voor pastor Herwi Rikhof

Vanochtend, op vrijdag 26 april, kreeg pastor Herwi Rikhof in […]

Parochiefeest 26 mei 2024 Malden

Zoals u weet heet onze parochie Heilige Drie-eenheid. Ons parochiefeest […]

Vacature: medewerker secretariaat (betaald)

De parochie Heilige Drie Eenheid zoekt, per 1 juli medewerker […]

Preek voor de 4de zondag van Pasen 21 april 2024 Cenakelkerk

Herwi Rikhof   1 Joh. 3,1-2 /Joh. 10,11-18 Hoe ken […]

Inventaris voormalige H. Hartkerk te koop

Parochianen van de voormalige O.L.V. van het Heilig Hartkerk in […]