Parochiebestuur kiest projectontwikkelaar voor Malden

De Antonius Abtkerk in Malden wordt een stuk kleiner en er komen 25 woningen. Het parochiebestuur heeft de keuze voor een projectontwikkelaar gemaakt.

Het parochiebestuur kiest voor projectontwikkelaar Advicus uit Deventer, die samen met architectuurstudio DP6 uit Deventer een plan had ingediend om de Antonius Abtkerk om te bouwen tot een kleinere kerk voor ongeveer 350 mensen en 25 woningen voor senioren en jongeren.

tekst gaat verder onder afbeelding.

Plannen Malden3

De grote kerkzaal wordt in drie stukken opgedeeld. Het deel aan de straatkant wordt een nieuwe kerk. De hoofdentree van de kerk blijft behouden, net als het doopfont met toren en de stiltekapel. “Het mooie glas in lood blijft,” zegt Jos Verstegen van het parochiebestuur, “en ook de voorgevel aan de straatkant blijft intact.”

Van de pastorie worden twee woningen. gemaakt. Daarnaast worden 23 energiezuinige woningen en een parkeergarage voor 30 auto’s gerealiseerd en worden twee binnentuinen aangelegd.

tekst gaat verder onder afbeelding.

Plannen Malden4 Plannen Malden5

Omdat de Antonius Abtkerk uit 1960 al lange tijd te groot is voor het aantal kerkgangers, wil het parochiebestuur het kerkgebouw verkopen en een deel voor de eredienst behouden. Ruim een jaar geleden is hiervoor een stuurgroep ingesteld, die de herbestemming van het kerkcomplex in Malden bij projectontwikkelaars onder de aandacht bracht. In totaal reageerden 10 ontwikkelaars, waarvan er twee overbleven. 

Op een informatieavond op 17 maart presenteerden beide ontwikkelaars hun plannen aan parochianen. Uit een raadpleging onder parochianen bleek dat de plannen van Advicus op de meeste sympathie kunnen rekenen. Ook biedt deze projectontwikkelaar een betere prijs voor de kerk en blijft de voorgevel intact. Een andere belangrijke reden om voor Advicus te kiezen is dat de parochie in deze plannen het alleenrecht heeft op de kerkzaal.

Het bisdom is in principe akkoord, maar wacht de uiteindelijke overeenkomst af. Nu is de gemeente aan zet. Het parochiebestuur hoopt vóór 1 november de handtekening te kunnen zetten en dat volgend jaar al kan worden begonnen met de werkzaamheden. Wanneer kan worden ingeschreven op de woningen, is nog niet bekend. Het parochiebestuur kijkt nog of de vieringen kunnen doorgaan tijdens de verbouw.

Plannen Malden1

Meer nieuws

Agenda Paastijd in de Cenakelkerk

Zaterdag 20 april – 17.00 uur: Eucharistieviering Taborkapel Zondag 21 […]

Preek voor de 3de zondag van Pasen – 14 april 2024  Cenakelkerk

Herwi Rikhof   Hand. 3,13-15.17-19 / Lc. 24,35-48 Inleiding In […]

Jokolo was in Malden

Op Goede Vrijdag om 20.30 uur zong Jokolo de gezongen […]

Preek voor de 2de zondag van Pasen 2024 Cenakelkerk

Herwi Rikhof   Hand. 4,32-35 / Joh. 20,19-31 Aan het […]

Pelgrimage Jordanie 2024

Pelgrimage naar Jordanië februari/maart 2024 Na het succes van vorig […]