Handtekeningen gezet onder plan Malden

Ze zijn eruit, de gemeente Heumen en projectontwikkelaar AdVicus. Vorige week zijn de handtekeningen gezet onder de anterieure overeenkomst, waarmee het project rond de H. Antonius Abtkerk in Malden een nieuwe fase ingaat. Nu moet het bestemmingsplan worden aangepast en is het wachten op de vergunningen. Het parochiebestuur is blij: “Fijn dat er nu schot in de zaak zit,” zegt vice-voorzitter Ruud de Quay.

De markante kerk uit 1960 wordt omgebouwd tot wooncomplex met een compacte kerkzaal. De kerk was al lange tijd te groot voor het aantal kerkgangers. De karakteristieke gevels van het gebouw blijven staan en de kapel, het doopvont en het prachtige glas-in-lood blijven behouden. Het dak van het kerkgebouw wordt in het midden opengemaakt, zodat er een omsloten binnentuin ontstaat. Binnen de muren van het kerkgebouw worden 8 appartementen gebouwd. In de tuin van de pastorie wordt een tweede binnentuin gecreëerd, met een nieuw gebouw van drie verdiepingen. Hierin komen 15 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. In de pastorie komen ook woonruimtes. In totaal komen er 30 appartementen.

In maart vorig jaar zijn parochianen al geïnformeerd over de plannen. Nu zijn omwonenden, raadsleden en andere geïnteresseerden aan de beurt. Op donderdag 6 juli is er van 17.00 tot 19.30 uur een informatiebijeenkomst in de kerk. Ook parochianen zijn uiteraard weer van harte welkom, maar voor wie vorig jaar  de informatieavond heeft bezocht, zal er weinig nieuws zijn. Wanneer de bouw precies begint en wanneer er kan worden ingeschreven op een woning, is nog niet bekend.

Aan de totstandkoming van de plannen is lang gewerkt door de stuurgroep die het proces heeft begeleid. De Quay: “We zijn de leden van de stuurgroep erg dankbaar voor hun inzet. Hopelijk kan de bouw snel beginnen en krijgt Malden een kerk die aangepast is aan de situatie, nu en in de toekomst.”

Meer nieuws

Vacature: medewerker secretariaat (betaald)

De parochie Heilige Drie Eenheid zoekt, per 1 juli medewerker […]

Preek voor de 4de zondag van Pasen 21 april 2024 Cenakelkerk

Herwi Rikhof   1 Joh. 3,1-2 /Joh. 10,11-18 Hoe ken […]

Inventaris voormalige H. Hartkerk te koop

Parochianen van de voormalige O.L.V. van het Heilig Hartkerk in […]

Agenda Paastijd in de Cenakelkerk

Zaterdag 20 april – 17.00 uur: Eucharistieviering Taborkapel Zondag 21 […]

Preek voor de 3de zondag van Pasen – 14 april 2024  Cenakelkerk

Herwi Rikhof   Hand. 3,13-15.17-19 / Lc. 24,35-48 Inleiding In […]