Bisschop vaardigt decreet uit: Lourdeskerk en H. Hartkerk gaan dicht

De Lourdeskerk in Nijmegen en de Heilig Hartkerk in Berg en Dal gaan definitief sluiten. Bisschop Gerard de Korte van het bisdom ’s Hertogenbosch heeft twee decreten uitgevaardigd om de twee kerken aan de goddelijke eredienst te onttrekken. 

Het bestuur van de parochie Heilige Drie-eenheid, waar de twee kerken onder vallen, had de bisschop hier om gevraagd. Al jaren loopt het aantal kerkgangers en vrijwilligers sterk terug, terwijl de tekorten oplopen.

De decreten van de bisschop zijn hier te downloaden:

Bisdom decreet OLV vh Heilig Hartkerk (pdf)

Bisdom decreet OLV van Lourdeskerk (pdf)

De laatste Eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hartkerk in Berg en Dal is op zondag 5 februari 2023. Het parochiebestuur onderzoekt de mogelijkheid van het realiseren van een kapel of een andere plek waar vieringen kunnen worden gehouden in Berg en Dal. 

De laatste Eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Nijmegen is op zondag 29 juni 2025, de dag waarop de kerk het 100-jarig bestaan viert. Parochianen hadden het parochiebestuur gevraagd dit eeuwfeest nog te mogen vieren en het parochiebestuur geeft daar gehoor aan, op voorwaarde dat er tegen die tijd nog genoeg actieve parochianen zijn om dit jubileum te organiseren en te vieren. 

Tot 1 januari 2023 zijn er nog reguliere vieringen in de Lourdeskerk, maar daarna wordt het aantal vieringen beperkt tot een per maand. Ook blijft de kerk open voor uitvaarten. 

Tegen deze decreten kan volgens het kerkelijk wetboek binnen 10 nuttige dagen bezwaar worden aangetekend bij de bisschop van het bisdom Den Bosch, Parade 11, 5211 KL ‘s-Hertogenbosch. Bezwaren kunnen t/m woensdag 19 oktober worden ingediend.

Meer nieuws

Kom ook Kindje Zoeken bij de Cenakelkerk op zondag 18 december

Zondagmiddag 18 december is er voor kinderen van 4 tot […]

Overweging 2e zondag Advent 2022, door Pastoor Jacques Grubben

Jaarlijks mag ik na Kerstmis verstillen in een retraite. Van […]

Lezingenreeks winterwerk

Op dinsdag 17 januari organiseert de Commissie Winterwerk een lezingavond […]

Vieringen in december in de Cenakelkerk

Zaterdag 3 december 17.00 uur 2e Advent – Eucharistieviering Zondag […]

Preek voor de eerste zondag van de advent 2022 Cenakelkerk

Preek voor de eerste zondag van de advent 2022                  […]