Pelgrimage dichtbij: de eerste etappe naar Santiago

9 juni 2024 13:30 uur
Locatie: Algemeen,

De eerste etappe naar Santiago

Als afsluiting van het voorjaarsprogramma Pelgrimeren kun je op 9 juni zelf een pelgrimservaring op doen: we volgen de Jacobsweg van Beek naar Kranenburg.  Deze 9 km zijn een deel van de eerste etappe naar Santiago. Startpunt is de Jacobskapel in Nijmegen. Het programma bestaat uit twee delen: een pelgrimsviering en de wandeling. Het is mogelijk met één van beiden mee te doen. Begeleiding: Joska van der Meer en Marije Klijnsma.

11.30 pelgrimsviering  in de Jacobskapel meemaken.  Aansluitend zijn er koffie en broodjes en is er het verhaal van een pelgrim. Ook wie niet mee kan of wil lopen en wil pelgrimeren zonder op reis te gaan kan hierbij aansluiten. Adres Jacobskapel: Glashuis 4 te Nijmegen.

13.30 start pelgrimswandeling Beek-Kranenburg 9 km, onder weg worden we aan het nadenken gezet door teksten en wat er zich aandient en bezoeken enkele  kerken onderweg. Eindpunt is de kerk in Kranenburg waar ieder een  pelgrimsstempel ontvangt. Terugreis vanuit Kranenburg met bus (op zondag eens in de 2 uur) en/of auto.

Praktisch:

  • Startpunt is het kleine Bartholomeuskerkje Nieuwe Holleweg 2 in Beek
  • vooraf aanmelden voor de wandeling is handig en noodzakelijk i.v.m. met planning vervoer terug vanuit Kranenburg via joska.van.der.meer@ontmoetingskerk.net spontaan aansluiten kan altijd!
  • wie wil kan de route verlengen door meteen na de viering vanuit de Jacobskapel zelf de pelgrimsroute naar Beek te lopen.
  • identiteitsbewijs of paspoort en eigen eten/drinken meenemen