“Heel de Aarde” – Bewust Worden Lezing door Gerard Kuperus – Ïntegrale ecologie; van rentmeesterschap naar partnerschap”

12 november 2024 19:30 uur
Locatie: Ontmoetingskerk,

Lezing “Integrale ecologie: van rentmeesterschap naar partnerschap”

door Gerard Kuperus (onderzoeker Laudato Si instituut)

12 november 19.30u Ontmoetingskerk

“In zijn lezing Integrale ecologie: van rentmeesterschap naar partnerschap zal Gerard Kuperus door middel van de encycliek Laudato Si’: Zorg voor ons gemeenschappelijk huis uitleggen hoe we verbonden zijn met alles en met elkaar. Dit model suggereert dat in plaats van onszelf te gedragen als meesters van de natuur, we onszelf zien als partner, en dus als deel van een veel groter geheel. De lezing zal beginnen met een korte uitleg van de encycliek met een nadruk op de thema’s van duurzaamheid en armoede. Door middel van een aantal voorbeelden zal in deze lezing het gedachtengoed van Laudato Si’ tot leven worden gebracht.”

Spreker: Dr. Gerard Kuperus is onderzoeker integrale ecologie aan het Laudato Si’ Instituut (Radboud Universiteit).  Hij heeft een achtergrond in filosofie, en werkt aan vraagstukken rondom mens-natuur relaties. Zijn laatste boek is Ecopolitics, Redefining the Polis (SUNY, 2023) waarin hij een analyse van niet-menselijke politieke structuren maakt.

Meer agendapunten