Pelgrimsreis naar het Heilig Land: kijk mee van dag tot dag

De Veertigdagentijd begint voor ruim veertig parochianen met een pelgrimsreis naar het Heilig Land. Van 1 tot 8 maart reizen zij met pastor Herwi Rikhof langs de heilige plaatsen  waar Jezus ooit zijn voetstappen zette. Plekken waarover je zo vaak hoorde uit de Schrift, zullen zij nu met eigen voeten betreden.

Woensdag 1 maart vertrekken zij om 07.00 uur vanaf het plein voor de Cenakelkerk. ’s Avonds zijn zij aangekomen bij het beginpunt van hun reis: Nazareth.

Programma: Volg hier hun reis dag voor dag

1 maart: vertrek vanaf Schiphol naar Ben Goerion Airport en vandaar tocht naar Nazareth, waar we verblijven in het klooster van de Zusters van Nazareth.

2 maart: ochtend: bezoek aan Nazareth. Middag: naar de berg Tabor en naar Cana.


Kerk op de berg Tabor – Foto M. van Schie

vrijdag 3 maart: het meer van Genesareth of Tiberias: de Berg van de Zaligsprekingen; de plek van de wonderbare broodvermenigvuldiging en Cafarnaum.

zaterdag 4 maart: reis naar het zuiden: de Jordaan, waar Jezus gedoopt is, naar de berg van de bekoring, naar de Dode Zee. Avond: aankomst in Jerusalem, waar we verblijven in het klooster van de Zusters van de Rozenkrans op loopafstand van de Oude Stad.

zondag 5 maart: ochtend: Ein Karem, de geboorteplaats van Johannes de Doper. Middag: Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus.

maandag 6 maart: bezoek aan de Hof van Olijven met uitzicht op de Tempelberg en bezoek aan de Sionsberg met o.a. de Zaal van het Laatste Avondmaal.

 

 

dinsdag 7 maart: vroeg in de ochtend, om 05.00 uur, lopen we de kruisweg en vieren we de eucharistie in de H. Grafkerk; later die dag bezoeken we de Oude Stad en in de middag staat een bezoek aan Yad Vashem op het programma.

woensdag 8 maart: onderweg van Jerusalem naar het vliegveld bezoek aan een kruisvaderskapel (klooster) op de plek die verbonden is met de Emmaüsgangers.

Meer nieuws

Donkere metten

Donkere metten Vier en zing mee, samen met de communiteit. […]

Agenda Goede Week en Pasen Cenakelkerk

Palmzaterdag 1 april 17.00 uur: Eucharistieviering met gelezen passie 20.00 […]

Preek/gewetensonderzoek vierde zondag van de veertigdagentijd 2023 – Cenakelkerk

Herwi Rikhof   1 Sam. 16,1b, 6-7.10-13a / Joh. 1, […]

Preek voor de 3e zondag van de veertigdagentijd 2023- Cenakelkerk

Herwi Rikhof Ex. 17,3-7 / Joh. 4,5-42 Inleiding Vandaag lezen […]

Overweging 4e zondag/Halfvasten 40 dagentijd, 19 maart 2023 door Pastoor Jacques Grubben

Er is een blindgeboren jongeman die door Jezus ‘verlicht’ wordt. […]