Zondag Open Monumentendag Malden succesvol verlopen

Op Open Monumentendag zondag 10 september a.s. was de H. Antonius Abtkerk in Malden van 12.00 tot 17.00 uur open.
De mensen van Stichting Heemkunde Malden lieten u kennis maken met de kerk als gebouw en zij vertelden over de historie van de kerk.
De toekomst van de kerk:
Namens projectontwikkelaar AdVicus gaf Jeroen van den Adel een toelichting op de bouw- en verbouwplannen van de kerk: verkleining kerkruimte en bouw appartementen.
Een fotopresentatie van de plannen werd in de kerk opgesteld.
– Actieve kerk Malden:
Uiteraard was er ook een informatiestand van de kerklocatie én er was een mogelijkheid om zich aan te melden om mee te helpen als vrijwilliger in de kerk van Malden. En die mogelijkheid is er altijd. Wilt u ook bijdragen aan een levende en groeiende kerkgemeenschap? Meldt u zich dan gerust aan: 2023 september – Vrijwilliger AANMELDFORMULIER kerk Malden
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten in onze kerk, u kunt het interessante parochieblad van de parochie Heilige Drie-eenheid, de Drieklank ook ontvangen. De Drieklank verschijnt op papier in uw brievenbus, u kunt De Drieklank digitaal ontvangen, maar De Drieklank verschijnt ook op deze website en kunt u dus heel eenvoudig en milieuvriendelijk raadplegen. Wilt u informatie neem dan contact op.

– Informatiestand van de Stichting Heemkunde Malden
– Fototentoonstelling “Levend Erfgoed
– Heeft u voorouders in Malden? Kom dan naar de stand “genealogie“, Toon Janssen helpt u op weg met de zoektocht naar voorouders.
Creatieve activiteiten: Gerdie Kersten geeft een demonstratie van mozaïek maken, met scherven van glas; Gerdie Bisschops toont diverse handwerktechnieken en Loes Thijssen zal haar boetseerkunst en voorwerpen onder de aandacht brengen.

In het boekje dat speciaal voor Open Monumentendag 2023 in de gemeente Heumen is gemaakt, leest u meer over de activiteiten: LR-BW-Open-Monumentendag-2023

Graag tot ziens, u bent ook na deze Open Monumentendag van harte welkom! 

Meer nieuws

Preek voor de 25e zondag door het jaar 2023

Preek voor de 25ste zondag door het jaar                              Cenakelkerk / […]

Installatiemis pastoor Spiertz

De plechtige installatiemis is op zondag 24 september om 11.00 […]

Nieuw gezicht

Per begin deze maand is Jolanda Schoenmakers begonnen op het […]

Verhuizing parochiecentrum

Er is hard gewerkt: spullen zijn ingepakt, er is opgeruimd […]

Najaarsprogramma Ontmoetingskerk

Soms zijn we geneigd ons terug te trekken in onze […]