Featured Image

Red Wednesday Groenestraatkerk

Met RedWednesday© vestigt Kerk in Nood (ACN) op woensdag 23 november de aandacht op het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde gelovigen in de hele wereld. Wereldwijd worden rond deze dag honderden beroemde kathedralen, kerken, kloosters, monumenten en openbare gebouwen in bloedrood verlicht. Ook de Groenestraatkerk zal dan rood aangelicht zijn.

Om 19:00 uur zal er een vepers zijn waarin hiervoor gebeden wordt.

Featured Image

Kerstconcert Surplus 11 december 2022

 

Op zondag 11 december om 14.30 uur vindt er in de Groenestraatkerk, Groenestraat 229 in Nijmegen een kerstconcert plaats. Het KOOR SURPLUS zingt dan met medewerking van het Holland Kamer Orkest, begeleid door Harry van Wijk op het kistorgel en de solisten Wendy Roobol,Tobias Segura Peralta, William Knight en Johan Vermeer prachtige stukken van Kodaly, Kuhnau/Bach, Purcell, Vivaldi en Pergolesi.

Het belooft een mooi concert te worden!

Kaarten á € 15 kunnen in de voorverkoop gereserveerd worden via de website www.KOORSURPLUS.nl.

Entreeprijs aan de kerk: € 17,50.

Featured Image

Benefietconcert Cantorodo in Groenestraatkerk

Op zondagmiddag 24 april geeft het Vocaal Ensemble Cantodoro een concert in de Groenestraatskerk. De toegang is gratis, maar na afloop is daar De Pet; de opbrengst is bestemd voor de kerk. Het Ensemble repeteert wekelijks in de Groenestraatskerk en zingt daarvoor onder normale omstandigheden een aantal malen per jaar een hoogmis, een regeling waarin door de corona-perikelen behoorlijk de klad is gekomen. Om dat goed te maken is geeft Cantodoro nu het benefietconcert voor de kerk.
Onder leiding van Jan Groos zingt het acht zangers (m/v) tellende koor muziek uit de Renaissance, met werken van o.m. Heinrich Schütz (o.a. het Deutsches Magnificat), Claudio Monteverdi (het zesstemmige Cantate Domino), Thomas Morley, Thomas Tallis (het legendarische In ieiunio et fletu), Jacobus Gallus en Francisco Guerrero (het wondermooie Canite tubae in Sion). Tijdens het concert wordt een aantal stukken kort toegelicht.
Tevens neemt Cantodoro deze middag afscheid van Henny Fransen wiens basstem vanaf het eerste begin vele jaren bij het ensemble te horen is geweest. Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. Iedereen is welkom.

Contact

Centraal Parochiesecretariaat:

Hatertseweg 111

6533 AD Nijmegen

tel: 024 – 355 3630

e-mail:
parochiecentrum@h3eenheid.nl

Bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-12.30 uur.