Featured Image

Op zondag 10 december houdt Zanggroep Maqam zijn jaarlijkse winterconcert.

Op zondag 10 december, om 15.00 uur in de Groenestraatkerk te Nijmegen, houdt Zanggroep Maqam zijn jaarlijkse winterconcert. Dit jaar staat dat in het teken van de Argentijnse componist Ariel Ramírez, die in de jaren zestig en zeventig furore maakte met zijn Misa Criolla. We zingen deze mis in de stijl van de Argentijnse volksmuziek, samen met Ramírez’ Navidad Nuestra. Dit laatste is een muzikale vertolking van het kerstverhaal, eveneens in Argentijnse stijl. Ramírez muziek was een baanbrekend antwoord op het opheffen van het gebod dat missen in het Latijn gezongen moesten worden. Hij vertaalde de missen niet alleen naar de volkstaal, maar gebruikte ook de voor de Argentijnse muziek zo kenmerkende ritmes van de indiaanse en creoolse bewoners van het land.

Naast deze werken van Ramírez zingen we ook nog O Magnum Misterium, van Tomas Luis de Victoria en Morten Lauridsen. Beide werken zullen het werk van Ramírez omlijsten.

Wilt u toegangskaarten kopen? Dan kan dat via onderstaande knop. De kaarten kosten slechts € 17,50 per stuk.

Kaartverkoop: https://www.maqam.nl/wp-maq/bestel-toegangskaarten-2/

Featured Image

19 november Benefietconcert Cantodoro in Groenestraatkerk

Op zondag 19 november geeft vocaal ensemble Cantodoro een benefietconcert voor en in de Groenestraatskerk. Toehoorders kunnen na afloop een vrijwillige bijdrage geven; de opbrengst komt geheel ten goede aan onderhoud en herstel van het monumentale kerkgebouw met zijn prachtige akoestiek.

Het concert begint om plm. 11:30 uur.

Cantodoro zingt muziek van de fameuze renaissance-componist Josquin Desprez en enkele van zijn tijdgenoten, mindere goden, maar het beluisteren meer dan waard. Van Josquin klinken onder meer de psalmzettingen Laudate pueri dominum, en Domine ne in furore, het ceremoniële motet Ut Phoebi radiis voor een bijeenkomst van de Ridders van het Gulden Vlies in Den Bosch in 1481, en de Lofzang van Zacharias ‘Nu laat, Heer, Uw dienaar in vrede gaan’. Wereldse muziek is er ook: o.m. Josquin’s spotlied op de Duitse huurling Scaramella, en Loyset Compère’s ‘orderegels’ voor de monniken van Sint Bavianus (ja, echt!).

Tijdens het concert worden werken toegelicht en in hun historische context gezet. Het concert begint om half twaalf en duurt een klein uur

.

Featured Image

18 november Concert “De verboden passie”

De verboden passie: Steinbergs magistrale concert voor koor.
Op 15 november 1923 voltooide Maximilian Steinberg zijn magistrale concert voor koor, wetende dat het niet mocht worden uitgevoerd. Exact honderd jaar later organiseert Musica Choralis de Nederlandse première van deze verboden en vergeten passie: Steinbergs Stille week.

Uitvoerenden

Musica Choralis heeft een koor samengesteld van zo’n veertig zeer ervaren, deels professionele, zangers. Dirigent is Leenke de Lege.

Kaartverkoop

Kaarten kosten €20 of €15 voor kinderen, studenten en minima (U-Pas, Stadspas en Meedoen regeling). In de voorverkoop, tot 1 november, krijgt u €2,50 korting. Kaarten zijn te koop via deverbodenpassie.nl
en via: https://eventix.shop/qqw4k59e

Links

Website: deverbodenpassie.nl

Instagram: instagram.com/musicachoralis

Facebook: facebook.com/musicaChoralis

Featured Image

Open Monumentendag Groenestraatkerk

Op zaterdag 9 september 2023 is het weer Open Monumentendag. Dan zal de Groenestraatskerk weer geopend zijn ter bezichtiging van 11.00 tot 17.00 uur. U kunt op uw gemak alle interessante zaken, zoals de biechtstoelen, de preekstoel, de iconen, de sacristiezaal etc, bekijken. Overal zijn beschrijvingen van aanwezig. Ook de kerktoren zal geopend zijn. Vanuit de toren heeft men een prachtig uitzicht over de omgeving.

Kortom we kunnen een bezoek van harte aanbevelen. Graag tot ziens op 9 september.

Featured Image

Red Wednesday Groenestraatkerk

Met RedWednesday© vestigt Kerk in Nood (ACN) op woensdag 23 november de aandacht op het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde gelovigen in de hele wereld. Wereldwijd worden rond deze dag honderden beroemde kathedralen, kerken, kloosters, monumenten en openbare gebouwen in bloedrood verlicht. Ook de Groenestraatkerk zal dan rood aangelicht zijn.

Om 19:00 uur zal er een vepers zijn waarin hiervoor gebeden wordt.

Featured Image

Kerstconcert Surplus 11 december 2022

 

Op zondag 11 december om 14.30 uur vindt er in de Groenestraatkerk, Groenestraat 229 in Nijmegen een kerstconcert plaats. Het KOOR SURPLUS zingt dan met medewerking van het Holland Kamer Orkest, begeleid door Harry van Wijk op het kistorgel en de solisten Wendy Roobol,Tobias Segura Peralta, William Knight en Johan Vermeer prachtige stukken van Kodaly, Kuhnau/Bach, Purcell, Vivaldi en Pergolesi.

Het belooft een mooi concert te worden!

Kaarten á € 15 kunnen in de voorverkoop gereserveerd worden via de website www.KOORSURPLUS.nl.

Entreeprijs aan de kerk: € 17,50.

Featured Image

Benefietconcert Cantorodo in Groenestraatkerk

Op zondagmiddag 24 april geeft het Vocaal Ensemble Cantodoro een concert in de Groenestraatskerk. De toegang is gratis, maar na afloop is daar De Pet; de opbrengst is bestemd voor de kerk. Het Ensemble repeteert wekelijks in de Groenestraatskerk en zingt daarvoor onder normale omstandigheden een aantal malen per jaar een hoogmis, een regeling waarin door de corona-perikelen behoorlijk de klad is gekomen. Om dat goed te maken is geeft Cantodoro nu het benefietconcert voor de kerk.
Onder leiding van Jan Groos zingt het acht zangers (m/v) tellende koor muziek uit de Renaissance, met werken van o.m. Heinrich Schütz (o.a. het Deutsches Magnificat), Claudio Monteverdi (het zesstemmige Cantate Domino), Thomas Morley, Thomas Tallis (het legendarische In ieiunio et fletu), Jacobus Gallus en Francisco Guerrero (het wondermooie Canite tubae in Sion). Tijdens het concert wordt een aantal stukken kort toegelicht.
Tevens neemt Cantodoro deze middag afscheid van Henny Fransen wiens basstem vanaf het eerste begin vele jaren bij het ensemble te horen is geweest. Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. Iedereen is welkom.

Contact

Centraal Parochiesecretariaat:

Groenestraat 229

6531 HH Nijmegen

tel: 024 – 355 3630

e-mail:
parochiecentrum@h3eenheid.nl

Bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-12.30 uur.