Jokolo knapt zolder Groenestraatkerk op

Jokolo verliest na 55 jaar haar vertrouwde repetitielocatie in de Lourdeskerk. En daarmee de kelder waar het koor na het zingen al jaren samenkomt voor een drankje.

“Voor Jokolo is zo’n plek van levensbelang. Het zorgt voor binding met het koor en er ontstaan mooie vriendschappen,” vertelt bestuurslid Huib. “Voor ons was een nieuwe ‘kelder’ daarom essentieel.”

Die kelder wordt in de Groenestraatkerk een zolder. Jokololeden doen zelf de verbouwing. Zij maken van de zolder een multifunctionele ruimte. De parochie zorgt voor verbetering van de veiligheid. Denk aan een airco voor ventilatie, elektra en hekjes bij de trappen. Jokolo en de parochie betalen zo ieder ongeveer de helft.

“Wij zijn blij met deze oplossing. De parochie krijgt een verbeterde ruimte voor bijeenkomsten, Jokolo krijgt een nieuw thuis,” aldus Huib. De ruimte kan ook worden gebruikt door het kinderkoor en voor de voorbereidingen op de eerste H. Communie.

Foto: In het verleden werden op de zolder onder meer parochieavonden gehouden. Op de foto een bijeenkomst in 2002. In de laatste jaren werd de zolder eigenlijk niet meer gebruikt.

Meer nieuws

Installatiemis pastoor Spiertz

De plechtige installatiemis is op zondag 24 september om 11.00 […]

Nieuw gezicht

Per begin deze maand is Jolanda Schoenmakers begonnen op het […]

Verhuizing parochiecentrum

Er is hard gewerkt: spullen zijn ingepakt, er is opgeruimd […]

Najaarsprogramma Ontmoetingskerk

Soms zijn we geneigd ons terug te trekken in onze […]

Toch weer Klaasmarkt!

Op zaterdag 28 oktober is er in en rond de […]