Interview met Thomas Quartier opgenomen in Cenakelkerk

De Cenakelkerk, door velen gezien als een van de mooiste kerken in de regio, is het decor van een interview met monnik Thomas Quartier dat zondag door de EO wordt uitgezonden. Thomas Quartier is monnik, hoogleraar en voormalig Theoloog des Vaderlands.

In het interview gaat het vooral over de dood. Vorig jaar is Thomas’ moeder overleden. Thomas is ervan overtuigd dat de dood niet het laatste woord heeft.

Presentator Jurjen ten Brinke sprak Thomas op paasmorgen onder meer over zijn boek Buffet en rozenkrans, waarin hij vertelt hoe hij dit verlies heeft beleefd. De beeldtaal en rituelen in de Rooms-Katholieke Kerk waren voor Thomas heel waardevol in deze moeilijke periode. Hij is ervan overtuigd dat zijn moeder Pasen nu ergens anders viert.

Voor dit interview zijn opnames gemaakt in de Cenakelkerk en op de naastgelegen begraafplaats. Er is ook met een drone gefilmd. Bekijk het hele gesprek met Thomas Quartier in Bid, bedank, bewonder op zondag 16 april om 09.20 op NPO2 of later via NPO Start.

Meer nieuws

Preek voor Pinksteren 2023 Cenakelkerk

Herwi Rikhof   Hand. 2,1-11 Joh. 20,19-23 ‘De wereld is […]

Mededelingen vanuit de Parochie

Komende zondag 4 juni vieren wij het jaarlijkse parochiefeest. De […]

Walk for Homs

Op 10 juni kun je deelnemen aan een loop ter […]

Open tuinendag

De Ontmoetingstuin bloeit alweer volop en is te bewonderen op […]

Parochiefeest 2023

Op 4 juni, het Hoogfeest van de Heilige Drie-eenheid, vieren […]