In memoriam Marian Wolff-Verhoeven

Op 18 februari hebben we als gemeenschap afscheid genomen van Marian. Sinds 1980 heeft Marian zich voor onze parochie, en haar voorlopers, ingezet.

Marian was een, zeer kerk betrokken, vrijwilligster pur sang die zag wat er moest gebeuren en zorgde dat het gedaan werd of het, zo nodig, zelf deed. Ze was onder andere jarenlang penningmeester van het Gezinskoor, lectrice, contactpersoon voor acolieten, misdienaars en voor de eerste H. Communie en het H. Vormsel. Ze was actief in de diaconie dichtbij en veraf; zo runde ze samen met Sandra in de Advent het Derde Wereldwinkeltje in de kerk. Ze beheerste het secretariaatswerk in alle opzichten en ging daar als eerste aan de slag met de computer. En toen, langzaamaan, steeds meer vrijwilligers wegvielen, nam Marian hun taak er vaak nog bij.

Als echte Hatertse kende ze ook veel parochianen, iets waar we erg veel gemak van hadden. Toen ze wist dat ze ongeneeslijk ziek was, heeft ze veel werkzaamheden die ze deed op papier gezet of overgedragen. Marian dacht, ook toen nog, echt aan van alles. Onbegrijpelijk.

Tot 14 dagen voor haar overlijden kwam ze nog naar de kerk.

“Marian wat zullen wij je missen. Dank je wel voor wie je was en voor wat je ons heb gegeven. Je naam zal nog vaak genoemd worden

De gemeenschap rond de Kruispuntkerk

Meer nieuws

Preek voor de 25e zondag door het jaar 2023

Preek voor de 25ste zondag door het jaar                              Cenakelkerk / […]

Installatiemis pastoor Spiertz

De plechtige installatiemis is op zondag 24 september om 11.00 […]

Nieuw gezicht

Per begin deze maand is Jolanda Schoenmakers begonnen op het […]

Verhuizing parochiecentrum

Er is hard gewerkt: spullen zijn ingepakt, er is opgeruimd […]

Najaarsprogramma Ontmoetingskerk

Soms zijn we geneigd ons terug te trekken in onze […]